Vele sportclinics, klimwand en beachvolleybal voor bedrijvenSporten uitproberen op het Evenaar Festival

28 april 2010 07:00

BUITEN CENTRUM - Sport is een belangrijk onderdeel van het Evenaar Festival, dat dit jaar gehouden wordt op zaterdag 29 mei in Almere Buiten. Op het sportplein kan iedereen de gewenste sport beoefenen. Wie in een rolstoel zit, of eens wil ervaren hoe dit is, kan een clinic rolstoelbasketbal volgen op het basketbalveld. Of trotseer de tien meter hoge klimwand.

Het is allemaal mogelijk tijdens het Evenaar Festival. Na het grote succes van afgelopen jaar is ook dit jaar sportschool De Mix op het Evenaar Festival te vinden. Op het sportplein zijn professionele dansinstructeurs aanwezig. Iedere bezoeker kan hier kijken naar demonstraties en meedoen aan de dansclinics.
De groep 55-plussers wordt tijdens het festival niet vergeten. Grenzend aan het sportpodium komt een tent te staan. In deze tent kan iedereen aan de hand van de fifty-fit test berekenen wat de echte leeftijd van zijn of haar lichaam is. Onder de deelnemers wordt een abonnement voor sportschool DeMIX verloot.
Er is meer te doen op sportgebied. Waveboarden is in Nederland uitgegroeid tot een ware rage. Daarom niet te missen op het Evenaar Festival en dé kans voor iedereen die nog nooit eerder gewaveboard heeft. Voor het aanstormende Flevolands talent worden diverse toernooien georganiseerd, zoals een hockey- en voetbaltoernooi. Voor bedrijven uit de regio Almere wordt groot uitgepakt met een beachvolleybaltoernooi. Aanmelden voor dit toernooi kan via de website.
De kleintjes kunnen uit hun dak gaan op het grote aanbod van springkussens, de brandweer helpen bij hun werkzaamheden of meedoen aan het Kicken voor Kika! Ook geeft De Mix danslessen op het minipodium.
Voor meer informatie op www.evenaarfestival.nl.