Verdachte mishandeling buschauffeur aangehouden

16 februari 2011 06:00

HAVEN - Een 18-jarige jongeman is donderdagavond 10 februari aangehouden in zijn woning in Almere Haven. De Almeerder wordt ervan verdacht dat hij op maandag 24 januari van dit jaar een buschauffeur van Connexxion heeft mishandeld.


De beelden van deze mishandeling werden donderdagavond getoond in het regionale opsporingsprogramma Bureau Flevoland. Naar aanleiding van de uitzending werd de jongen herkend waarna hij kon worden aangehouden.
De mishandeling vond plaats bij bushalte de Hoven in Almere Haven. De jongen bespuugde de buschauffeur en stapte daarna de bus uit. Toen de buschauffeur verhaal bij hem wilde halen sloeg de jongen hem meerdere malen in het gezicht. Enkele passagiers uit de bus schoten de chauffeur te hulp, maar de jongen wist hierna te ontkomen. Nadat de beelden van de mishandeling donderdagavond in het opsporingsprogramma op Omroep Flevoland waren getoond hebben meerdere getuigen zich bij de politie gemeld en kon hierdoor de verdachte diezelfde avond nog worden aangehouden. De Almeerder zit vast en is afgelopen vrijdag door de recherche gehoord.