Verkeersbrigade De Compositie gestart

05 maart 2010 08:00

TUSSEN DE VAARTEN - Door de toegenomen verkeersdruk aan de Chagallweg in Tussen de Vaarten door de komst van een Albert Heijn-supermarkt is er door een groep ouders een verkeersbrigade opgestart.


De verkeersbrigade helpt de kinderen van basisschool De Compositie, kinderen van uk Kinderopvang en kinderen van kinderpaleis La Luna bij het oversteken over de drukke Chagallweg.
Onder leiding van verkeerscoördinator Patrick Lam en hoofd politie Flevoland (afdeling verkeer) is een groep enthousiaste ouders een cursus verkeersbrigadier aangeboden in januari. De eerste schooldag na de voorjaarsvakantie, 1 maart, kregen de teamleden een 'stopbord' om de kinderen een veilige oversteek te kunnen bieden.
Met dit initiatief hoopt de schooldirectie en de verkeersbrigade De Compositie dat de straat veiliger word en dat de vaak 'gehaaste' ouders netjes in de parkeervakken zullen parkeren en niet in de invalidenvakken en daarbij ook niet meer het zicht belemmeren door midden op straat met alarmlichten dubbelgeparkeerd staan. (Foto: Fred Rotgans)