Verkeershinder A6 door brandende vrachtauto

18 november 2009 08:00

ALMERE - Meerdere eenheden van politie Flevoland hebben afgelopen donderdagochtend rond 06.00 uur bij een in brand gevlogen vrachtauto-combinatie op de autosnelweg A6 geassisteerd. De 41-jarige chauffeur uit Lelystad bleef ongedeerd.


Als gevolg van de brand ontstond er ernstige verkeershinder op de A6. De opstopping duurde ongeveer twee uur en veroorzaakte daarna een grote file. Diverse hulpverleners, waaronder politie, KLPD, brandweer en medewerkers van Rijkswaterstaat rukten uit om de chaos zo snel mogelijk op te lossen.
De bestuurder van de vrachtauto-combinatie reed op de autosnelweg A6 tussen Lelystad en Almere toen hij verrast werd door een klapband. De vrachtwagenchauffeur vervoerde op dat moment acht personenauto's en reed in de richting van Almere. Eenmaal op de vluchtstrook geparkeerd constateerde hij dat een gedeelte van zijn combinatie in de brand stond. Door de uitgebroken brand ontstond een file op de weg. De vrachtwagen brandde, samen met vier van de opgeladen auto's volledig af. Een schuimwagen van de brandweer uit een andere regio verleende assistentie en kreeg de brand uiteindelijk onder controle. Veel automobilisten kwamen voor langere tijd vast te zitten in de file. Rond 10.30 uur was het meeste oponthoud opgelost en reed het verkeer weer langzaam door. De uitgebrande vrachtauto is door een bergingsbedrijf afgevoerd en op dit moment is men nog bezig met het schoonmaken van het wegdek dat nog enkele uren gaat duren.