Verkeersremmers veroorzaken juist gevaar

18 maart 2009 08:00

OOSTVAARDERSBUURT - Hoewel er al vele verkeersdrempels zijn, is de gemeente sinds kort in de Oostvaardersbuurt bezig met het ingraven van extra betonnen strippen bij de parkeerplekken. Mevrouw De Jong is daar niet blij mee.


"Die betonnen strippen kwamen er zonder overleg met de buurt, maar dat is in Almere blijkbaar standaard", schrijft mevrouw De Jong die zich afvraagt wat het doel van de nieuwe drempels kan zijn. "Dat zal ieder zinnig mens ontgaan. Wanneer er -zoals meestal- een auto geparkeerd staat, is de strip overbodig. Wanneer er echter geen auto staat, zal het verkeer op de linker weghelft om de bult heen rijden. De fietser wil namelijk zijn fiets en zijn rug sparen en de automobilist zijn schokdempers.
Er worden zelfs van die drempeltjes bij onoverzichtelijke bochten gelegd, hetgeen botsingen uitlokt."
In de Oostvaardersbuurt leverde dat al een aantal keer gevaarlijke situaties op. "We hebben weer te maken met een gevaarlijk bureaucratisch gedrocht waar niet over is nagedacht", aldus De Jong.
De drempels blijken in de straat te zijn aangebracht om de snelheid van het verkeer te remmen. Of dit echter de juiste oplossing is, valt te betwijfelen. Al een paar keer kwam het tot bijna-aanrijdingen.