Verkeerswijziging bij gebouw De Landdrost

17 juni 2010 07:00

STAD CENTRUM - Er wordt hard gewerkt aan 'De Landdrost'. Dit gebouw, ondermeer toekomstig onderkomen voor Hogeschool Windesheim, is gelegen tussen het Flevoziekenhuis en het stadhuis.


Deze week zijn de werkzaamheden begonnen voor een grote luifel, wat ongeveer drie weken zal duren. Voor deze periode geldt een ingrijpende verkeerswijziging. Zo worden met duidelijke borden fietsers en voetgangers bij de rotonde Hospitaaldreef omgeleid omdat de voet-fietsverbinding vlak voor De Landdrost tijdelijk een werkgebied is. Fietsers en voetgangers afkomstig van de Stadhuispromenade moeten rechtsom op de rotonde langs het laad- en loshof van de Hema richting het Flevoziekenhuis. Verder is de doorlopende voet- fietsverbinding van de Stadhuispromenade naar het Flevoziekenhuis van beide kanten niet toegankelijk. Deze verbinding is aan beide kanten afgezet met hekken.

Zebrapad

Voor automobilisten en vrachtwagenchauffeurs betekent dit dat zij extra bedacht moeten zijn op het voet- fietsverkeer dat nu de rotonde gebruikt aan de kant van de Hema. Er zijn oversteekplaatsen met zebrapad en haaientanden aangebracht. Fietsers en voetgangers hebben zichtbaar voorrang op autoverkeer.
De bushalte aan de Landdrostzijde richting Filmwijk is wel bereikbaar voor voetgangers en minder validen. Hier is de situatie onveranderd gebleven.
De eerste toren aan de kant van de Stadhuispromenade is eind november 2010 klaar. De Landdrost zal in het tweede kwartaal van 2011 opgeleverd worden.