Verlies tegen NAC Breda blijkt winstpartijFC Omniworld doet aan klantenbinding

19 november 2008 08:00

ALMERE - Met dikke tranen in zijn ogen staat een grote kerel na afloop van de bekerwedstrijd FC Omniworld - NAC Breda zijn verdriet te verbijten. De Almeerse formatie van trainer Peter Boeve heeft volkomen onterecht verloren van de koploper in de eredivisie. "Helden… helden", zingt hij de aangeslagen spelers toe. Veel supporters vallen hem bij.


Het was vorige week een bijzondere ervaring om in het uitverkochte stadion van FC Omniworld te zijn. In het stadion vormden de Almeerse supporters een hechte gemeenschap. Die verbondenheid was hartverwarmend.
Ze zeggen wel eens dat Almeerders geen binding met elkaar hebben. Daar was in het FC Omniworld-stadion niets van te merken. 2500 Almeerders schreeuwden, klapten en zongen de ploeg toe. De 500 meegereisde Bredanaars probeerden de Almeerders te overstemmen, maar het publiek koos uiteraard massaal de kant van FC Omniworld. Uiteraard? Een grappig woord, want meestal zijn Almeerders niet zo emotioneel over hun stad. Als ergens in Almere het begrip 'sociale cohesie' van toepassing is, dan is het wel in het stadionnetje van FC Omniworld. Het is een strijd tussen Almere en Breda, met de nodige pesterijtjes tussen supporters, maar geen moment liep het uit de hand. Veel lachende gezichten. FC Omniworld, de nummer laatst van eerste divisie speelde NAC Breda, de koploper van de eredivisie, volledig van de mat. Tot in de allerlaatste seconde NAC met een frommelgoal het duel beslist. Einde wedstrijd, einde droom. Een zucht van ontzetting valt over het publiek. Dit kan niet waar zijn. Wat een onrecht. Trainer Robert Maaskant van NAC dankt zijn supporters maar verklaart later dat de zege onverdiend was.
De toekomst zal uitwijzen om FC Omniworld deze avond écht verloren heeft. Het zou best wel eens kunnen zijn dat de club juist gewonnen heeft: de harten van de toeschouwers en de miljoenen televisiekijkers. Misschien is wel historie geschreven: Hoe vaak hebben Almeerders vóór deze avond zó intens achter hún club; hún stad gestaan?