'Verrassend Almere'Thema Dag van de Dialoog bekend

09 september 2009 06:21

HAVEN CENTRUM - Op de kade van de havenkom, naast de Almeerse botter AM 1, is afgelopen vrijdag het thema voor de Dag van de Dialoog op donderdag 5 november bekendgemaakt: 'Verrassend Almere'. Die eer was aan burgemeester Annemarie Jorritsma.


De onthulling was georganiseerd in samenwerking met de Stichting tot behoud van de Almeerse botter AM 1, die vrijdag een speciale relatiedag organiseerde met een vaartocht in de botter over het Gooimeer. Na aankomst in de haven onthulde de burgemeester het thema. De aanwezige relaties van Almeerse bedrijven werd gevraagd om op panelen Almere in één woord te omschrijven.
Patricia van den Hoek van De Schoor en een van de projectcoördinatoren: "Dat leverde veel mooie woorden op, zoals: spetterend, groots, veelzijdig, vertrouwd en groei. Dit bord wordt in de kantine van het stadhuis gehangen, waar de gemeente ook een aantal dialoogtafels organiseert op 5 november."

Dag van de Dialoog

De Dag van de Dialoog is er voor Almeerders, maar ook mensen die in Almere werken kunnen deelnemen. Op deze dag vinden er verspreid door de stad gesprekken plaats in gevarieerd samengestelde groepen van zes tot acht personen aan tafels verspreid over de stad. De bekendmaking van het thema was ook de kick-off voor de wervingsactie voor deelnemers en initiatiefnemers van tafels.
"We nodigen alle Almeerders uit om mee te doen. Ook bedrijven kunnen zich aanmelden; we zoeken nog deelnemers en gespreksleiders", zegt Van den Hoek. "Het belangrijkste is dat mensen door deze dag verbindingen met elkaar aangaan, met elkaar praten. Mensen zijn niet zo verschillend als ze soms denken. Op deze dag kunnen ze elkaar vinden op interesses en met elkaar in gesprek gaan. Het thema kunnen ze hierbij gebruiken."
In alle buurtcentra liggen posters en flyers en ook de Rabobank, Ymere en de gemeente werven actief deelnemers en initiatiefnemers.
Kijk voor meer informatie op www.almeredialoog.nl of mail of bel Patricia van den Hoek: vandenhoek@deschoor.nl/06-52420103.