Verscherpt toezicht Nautilus College opgeheven

15 maart 2021 14:30

GOOISEKANT - Het verscherpte toezicht van de onderwijsinspectie op het Nautilus College aan de Radioweg is sinds 11 maart opgeheven. De school stond sinds 2019 onder verscherpt toezicht omdat de kwaliteit van de lessen ondermaats was. Nu scoort de school voldoende kwalitatief goed onderwijs.

Het Nautilus College Radioweg verzorgt gespecialiseerd onderwijs aan leerlingen die vanwege gedragsproblemen op een reguliere school voor voortgezet onderwijs niet aan leren toekomen. Op de Radioweg krijgen ze extra ondersteuning en begeleiding. De school biedt de leerlingen een nieuwe start.

Directeur Gea Heuven is blij met de nieuwe en positieve beoordeling: "We zijn vooral trots op onze leerlingen. Tijdens de lessen en in de pauzes is het enthousiasme waarmee ze naar school gaan en het plezier dat ze hier hebben duidelijk zichtbaar."

Geroerd

"Ook de inspectie gaf aan geroerd te zijn door de gesprekken met leerlingen', zegt Heuven.. "Zij vertelden zich op school gezien en gehoord te voelen en blij te zijn dat ze hier hun diploma kunnen halen. De school kreeg dan ook niet alleen een voldoende beoordeling, maar ook de extra waardering 'goed' voor het pedagogisch klimaat. Want om tot goede leerresultaten te komen is een goed 'pedagogisch klimaat' één van de voorwaarden. Als je je veilig voelt, gezien en gehoord wordt en een positieve sfeer ervaart, lukt het om zelf te zien wat je kunt en je verder te ontwikkelen."

De school zegt de komende jaren verder aan het ontwikkelen van deze veilige omgeving te gaan werken en ook het onderwijsaanbod te versterken. "Zodat ook toekomstige leerlingen hier een fijne plek vinden en met een diploma op zak hun toekomst vervolgen", aldus Heuven.