Verstopping wegennet tussen Utrecht en Flevoland dreigtEVO en TLN 'gematigd positief'

27 september 2009 16:23

ALMERE - EVO en Transport en Logistiek Nederland (TLN) zijn gematigd positief over de voorgenomen investeringen van het kabinet, gepresenteerd op Prinsjesdag, om de bereikbaarheid in Nederland volgend jaar te verbeteren.


Tot grote teleurstelling van EVO en TLN heeft het kabinet echter besloten voorlopig geen aandacht meer te schenken aan de verwachte problemen op het hoofd- en onderliggend wegennet tussen Almere en Utrecht.
Naar de mening van EVO en TLN dreigt op termijn ernstige verstopping voor de regio Utrecht-Almere. EVO en TLN pleiten voor onderzoek naar een verbreding van de A27 tussen Almere en Utrecht en een studie naar een dubbellaags snelweg tussen Muiderberg en Eemnes waarbij regionaal verkeer wordt gescheiden van het doorgaande verkeer.
De geplande 60.000 extra woningen rond Almere zullen geleidelijk tot een enorme stijging van het weggebruik leiden. Op de A27 richting Utrecht staan nu al regelmatig lange files die in de toekomst alleen maar toe zullen nemen. Ook zal de A1, na de realisatie van het project A6-A9 Schiphol - Amsterdam - Almere, dichtslibben door een nieuwe flessenhals bij knooppunt Muiderberg.