Vertraging bij ophalen huisvuil door winterweer

08 februari 2021 15:00

ALMERE - De huidige weersomstandigheden veroorzaken vertragingen bij het inzamelen van afval in de stad.

De medewerkers op de vuilniswagens werken de komende dagen langer door om afvalcontainers te legen, maar in de meeste gevallen lukt dit niet op de oorspronkelijke ophaaldag, zo geeft de gemeente aan. Ook de openingstijden van de recyclingperrons en het Upcyclecentrum zijn vanwege de weersomstandigheden aangepast. Actuele informatie is te vinden op de website https://www.almere.nl/wonen/afval

Deze week wordt alleen restafval (duo-, pmd+ en restafvaldcontainers) ingezameld, zolang de omstandigheden dit toelaten. Inzamelen zal met vertraging gebeuren. De gemeente vraagt om containers - indien mogelijk - veilig langs de kant van een doorgaande weg neer te zetten, waar gestrooid is. Zo kunnen de vuilniswagens sneller werken.

PMD, GFT en papiercontainers worden niet geleegd

PMD- (plastic, blik en drankverpakkingen), GFT- (groente, fruit, tuinafval) en papiercontainers worden deze week niet geleegd, maar pas op de eerstvolgende ophaaldag. Extra PMD-afval mag op de eerstvolgende inzameldag eenmalig in doorzichtige plastic zakken naast de container worden aangeboden. Papier kan eventueel aangeboden worden op de recycleperrons of het Ucyclecentrum.

Openingstijden recyclingperrons en het Upcyclecentrum

De recyclingperrons en het Upcyclecentrum zijn deze week open van 10.00 tot 16.00 uur.
Grofvuilafspraken worden in verband met het weer deze week ook met vertraging opgehaald.