Vertrouwd verbouwen? Kies voor een vakman!

06 februari 2010 08:00

FILMWIJK - Al is de recessie volgens de media nog niet geheel voorbij, toch zijn er nog maar weinig mensen die door de recessie hun huis te koop zetten. Door de kredietcrisis staan huizen lang te koop terwijl de banken zeer terughoudend zijn met het verstrekken van hypotheken.


De Klussenier Wesley van Haperen: "Een jaar geleden koos men er nog voor om te verhuizen in plaats van te verbouwen. Elk jaar stegen de huizenprijzen en de financiële risico's waren betrekkelijk klein. Die tijd is schijnbaar voorbij. Steeds meer mensen kiezen ervoor, als ze toch in hun bestaande huis blijven zitten, om te gaan verbouwen. Dat kan een eenvoudig Velux dakraam zijn, het plaatsen van een dakkapel of een aanbouw tot de installatie van een complete badkamer. Het is een bewuste keuze de woning te moderniseren, te verfraaien of van luxe te voorzien. De consument is kritischer geworden, wil kwaliteit hebben voor zijn zuur verdiende spaargeld."

Extra's

De Klussenier Wesley van Haperen volgde met interesse de ontwikkelingen van de overheid die een aantal maatregelen heeft genomen om de economie te stimuleren. Vooral de bouwsector krijgt extra's toebedeeld om de werkgelegenheid in deze sector te prikkelen. Een van die maatregelen is het (onder voorwaarden) verlagen van het BTW-tarief op isolatiewerkzaamheden aan woningen ouder dan twee jaar. Het tarief daalt daardoor maar liefst 13%.
De Klussenier

Wesley van Haperen
Jim Hensonstraat 56
1325 VD Almere