Vervallen pand Wisselweg blijkt weer toegankelijk

26 april 2021 10:20

STAD CENTRUM - Het voormalige en vervallen pand van LeasePlan aan de Wisselweg blijkt weer toegankelijk te zijn. Dat ontdekte Almeerder Mario Withoud dit weekend. Aanstaande maandag, 3 mei, wordt gestart met de sloop van het gebouw.

Vorig jaar juli sommeerde de gemeente eigenaar Van der Valk Investments BV om twee leegstaande en vervallen kantoorpanden aan de Wisselweg onmiddellijk te sluiten. Het gaat om De Beurs, het voormalige kantoorpand van Oranjewoud aan de Wisselweg 11, en het daarnaast gelegen oude pand van LeasePlan, waar een fietstunnel onderdoor gaat. De panden verkeren in een erbarmelijke staat en zijn daardoor gevaarlijk. De panden werden ook daadwerkelijk afgesloten, maar in ieder geval het pand van LeasePlan blijkt dus weer gewoon toegankelijk.

Zorghotel

Van der Valk Investments BV (niet te verwarren met de hotelketen) wil op de plek van het LeasePlan gebouw een zorghotel bouwen. De sloop kwam vorig jaar stil te liggen. Daardoor waren de panden vrij toegankelijk en werden ze het domein van zwervers. Omwonenden voelden zich niet veilig omdat er zich ook junks ophielden. Door de sloopwerkzaamheden zijn de panden ook gevaarlijk geworden. Zo zijn in het trappenhuis geen leuningen meer aanwezig en ligt de vloer bezaaid met glasscherven. Ook zitten er gaten in de vloer zelf.

Een woordvoerder van Van der Valk Investments laat weten dat zo snel mogelijk contact opgenomen wordt met de afdeling Handhaving. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat maandag 3 mei begonnen wordt met de sloop van het oude LeasePlan gebouw.

Het pand van Leaseplan is gewoon weer toegankelijk. (Foto: aangeleverd)