Vervolg voorpaginaMoeder herkent zoon op filmpje

17 september 2008 07:00

Geen vooropgezet plan

De moeder vertelt verder: "Ik hoorde dat dat invalidenwagentje al twee dagen leeg stond en getuigen kunnen beamen dat de ruiten al vernield waren voordat mijn zoon met zijn vriendje er op de fiets toevallig langs reed. Het was geen vooropgezet plan." Vervolgens nam haar zoon met zijn vriendje een kijkje bij de Canta. Twee andere jongens, die haar zoon alleen vaagjes kent, kwamen er ook op af. "Een van hen is inderdaad in dat wagentje gestapt om te kijken of hij nog zou rijden. Hij toeterde en een heeft de radio er uit getrokken via het raam. Maar al die tijd deed mijn zoon niets."
Op het filmpje is te zien dat de jongens na hun daad weggaan. "Mijn zoon fietst met zijn vriendje weer weg. Die andere lopen weg. Zij hebben dat wagentje dus niet in het water gegooid…"
In de nacht van zaterdag op zondag heeft de moeder gemaild naar Almere4You om te benadrukken dat haar zoon er wel bij betrokken was, maar de Canta met geen vinger heeft aangeraakt. "Niemand van die site heeft gereageerd op mijn mail. En, voor alle Almere4You-leden: ik ben geen werkende moeder, heb tijd en aandacht voor mijn kind, én ik weet precies waar hij uithangt."
De moeder wil niet met haar naam in de krant omwille haar privacy. De naam is bij de redactie bekend.