Verwaarloosde pony gevonden

27 mei 2010 22:09

OOSTVAARDERSBUURT - Bij de Oostvaardersplassen is beging mei een pony gevonden. De Dierenbescherming onderzoekt of er sprake is van diefstal of een dumping. De politie is op de hoogte gesteld.


De melding van de gevonden pony kwam midden in de nacht binnen. De chauffeur van de Dierenambulance die haar als eerste zag, vertelt: "De pony was gevonden door iemand die vrijwilligerswerk doet in de Oostvaardersplassen. Het dier stond aan de kant van de plassen over een wildrooster. De pony kan daar niet uit zichzelf zijn gekomen dus moet daar gebracht zijn. Na hem goed te hebben bekeken kwamen wij tot de conclusie dat het dier toch wel erg verwaarloosd was, zeer vuil en ondervoed."
De pony blijkt helaas niet gechipt te zijn, dus kan de eigenaar niet achterhaald worden. Maar een andere vrijwilliger van de Dierenambulance weet haar goed te omschrijven. "De pony is een wat oudere merrie. Ze heeft goed verzorgde hoeven, haar staart is netjes recht afgeknipt. Ze is erg mager en heeft een enorme vacht. Ze is waarschijnlijk zwart van kleur, onder de dikke vacht. Heeft een klein wit vlekje op haar voorhoofd en heeft achter witte voetjes."
De Dierenambulance hoopt dat de eigenaar zich meldt of dat iemand meer kan vertellen over de pony's vreemde omstandigheden.
Voorlopig logeert de pony op de weide van de vinder en wordt ze goed verzorgd. Wie de pony herkent, of iets weet kan, desnoods anoniem, contact opnemen met de meldkamer van de Dierenambulance in Almere of de politie.