Via ROC Flevoland op weg naar droombaan

20 januari 2010 08:00

FLEVOLAND - In samenwerking met ROC van Amsterdam en Schiphol College is ROC Flevoland gestart met de opleiding Luchtvaartdienstverlener. Een deel van de opleiding is gezamenlijk met Lelystad Airport opgezet zodat studenten al tijdens de opleiding praktijkervaring op kunnen doen.


Naomi van Sandijk (16) is één van de studenten die dit jaar met de opleiding is gestart. "Ik vond het fantastisch dat ROC Flevoland deze opleiding aanbiedt", zegt Naomi. "Toen ik de advertentie in de krant zag, heb ik me gelijk ingeschreven. Zolang ik me kan herinneren wilde ik al stewardess worden. Ik ga dan ook met veel plezier naar school. Alle lessen zijn afgestemd op het werken binnen de luchtvaart, we leren over de geschiedenis van de luchtvaart, maar ook praktische zaken zoals kennis van verschillende type vliegtuigen. Daarnaast komen ook Spaans, Engels en Duits ruim aan bod. De opleiding duurt drie of vier jaar, afhankelijk van je vooropleiding en vorderingen tijdens de opleiding. Tijdens de lessen worden we bijgestaan door vaste docentes en één keer in de week komt er een speciale coach die de rest van de week trainingen geeft bij KLM. Op vrijdag zijn wij bij Lelystad Airport of Aviodrome. Daar hebben we onder andere praktijklessen gehad in een Boeing 747-200 en een rondleiding in de verkeerstoren".
Kijk voor de adressen van de locaties van ROC Flevoland en voor meer informatie op www.rocflevoland.nl.

IN KADER

Gratis fitness

Bij ROC Flevoland komen drie thema's in alle opleidingen aan bod. Sport & Bewegen, Ondernemerschap en Internationalisering zijn de speerpunten van ROC Flevoland. Zo kunnen studenten gratis fitnessen in ons eigen fitnesscentrum, krijgt iedere student de kans op een buitenlandse studie-ervaring en krijgen studenten de kans om binnen hun opleiding een eigen bedrijf te starten.