Vier Flevolandse artiesten op podium Evenaar Festival met 'Vrienden van Twisted Live' Oud-stadsrapper TN

27 mei 2010 07:00

ALMERE - Stichting Twisted organiseert tijdens het Evenaarfestival op zaterdag 29 mei 'Vrienden van Twisted Live', een Almeerse variant op het muziekevenement Vrienden van Amstel Live. Eén van de vier Flevolandse artiesten die hierbij optreedt, is oud-Stadsrapper Tim Calis.


Tim Calis (20) werd in 2008 onder zijn artiestennaam 'TNT' benoemd tot stadsrapper. Met zijn optreden op het Evenaar Festival wil hij laten zien dat hij er nog steeds is, maar dan met een andere stijl dan toen. "Ik ben iets anders gaan doen, en na twee jaar stilte laat ik op het Evenaar Festival weer van me horen", zegt Tim. "Want eigenlijk heb ik na mijn tijd als Stadsrapper heb ik te lang stilgezeten."
Samen met Luuk Reinders ging hij aan de slag voor een album dat in oktober verschijnt. In augustus verschijnt de eerste single via iTunes en een aantal nummers van dat album is op 29 mei in Almere Buiten voor het eerst te horen. Tim: "Met deze nummers laat ik zien dat ik het rapper-zijn af ben. Het is echt iets nieuws, de teksten heb ik ook zelf geschreven. De stijl is meer pop en elektronisch." Het optreden is niet alleen bijzonder vanwege de presentatie van de 'nieuwe stijl Tim', ook omdat de zanger daar zijn laatste punten hoopt te halen voor zijn opleiding aan de Herman Brood Academie. "De laatste punten haal je door een optreden te geven. Als ik dat goed doe krijg ik op 30 juni mijn diploma."

Nederlandstalig

Tim Calis levert een bijdrage aan het optreden van het eclectische gezelschap Freecoolinsky, een Nederlandstalige Almeerse band. Tim: "Die hebben een heel andere stijl dan ik maar dat is juist een uitdaging. We zijn allemaal verschillende artiesten en dat maakt Vrienden van Twisted Live ook zo leuk. Onze overeenkomsten zijn natuurlijk dat we allemaal muziek maken. Toen ik ervan hoorde dacht ik eerst dat ze het bestaande concept wilden kopiëren, maar het gaat hierbij niet om 'namen' maar echt om de muziek. Het is één grote show en het idee is tof. Dit moet wel gaaf worden!"

IN KADER
Evenaar Festival

Het Evenaar Festival wordt zaterdag 29 mei voor de vierde keer gehouden aan de Evenaar in het centrum van Almere Buiten. Het festival is gratis toegankelijk en richt zich op families, subculturen en Flevolands talent. Tim Calis is tijdens Vrienden van Twisted Live de derde artiest op het podium. Singer/songwriter Sandy Dane trapt af om 16.30 uur, daarna is het de beurt aan het eclectische gezelschap Freecoolinsky en dan nemen Tim Calis & Reinders het stokje over. Afsluiter is de achtkoppige ska-groep uit Lelystad, The Shakedown 8.