Vier masterclasses in nieuwe bibliotheek AlmereASG start opleidingscentrum voor eigen medewerkers

19 mei 2010 07:00

STAD CENTRUM - De Almeerse Scholen Groep heeft afgelopen maandag 17 mei de ASG Academie gelanceerd. Dit is het interne opleidingsinstituut voor de 2500 medewerkers van Flevolands grootste werkgever. De kick-off werd gehouden met een viertal gratis masterclasses in de nieuwe bibliotheek in Almere.


Prof. dr. ir. Mathieu Weggeman trapte afgelopen maandag af met een inspirerend verhaal over generatieverschillen. De drie andere avonden van dit Studium Generale staan in het teken van respectievelijk human dynamics, culturele verschillen en straatcultuur.
Met de oprichting van de ASG Academie geeft de Almeerse Scholen Groep concreet vorm aan haar personeelsbeleid. Investeren in medewerkers door scholing en professionalisering staat centraal. Ook positioneert de Almeerse Scholen Groep zich hiermee als aantrekkelijke werkgever. "Met de academie kunnen we veel meer gebruik maken van de beschikbare kennis in deze organisatie", vindt concernmanager P&O Issjah Elbers.


Vraaggericht opleidingsaanbod

De academie richt zich op de hele linie van medewerkers van de Almeerse Scholen Groep. Onderwijsgevend en onderwijsondersteunend personeel in het basis- en voortgezet onderwijs kan aankloppen voor een cursus of training. "We hebben gekozen om een vraaggericht opleidingaanbod te creëren om zo de gezamenlijke behoeften van de medewerkers te faciliteren", vertelt Elbers. "Dit betekent in de praktijk dat personeelsleden hun opleidingsbehoefte kenbaar kunnen maken bij de ASG Academie. Is er voldoende vraag, dan bieden we de cursus aan. Daarnaast gaan we ook zelf cursussen selecteren, waarvoor we samenwerken met gerenommeerde opleidingsinstellingen."
De Almeerse Scholen Groep is een samenwerking van zestig scholen in basis- en voortgezet onderwijs.