Vierde editie Nacht van de Ziel

01 oktober 2008 07:00

ALMERE - De begraafplaats in Almere Haven beleeft zaterdag 4 oktober om 22.00 uur de vierde editie van de 'Nacht van de Ziel'.


De Nacht van de Ziel is een initiatief van de Almeerse kunstenares Mary Fontaine. Merijn Schuurman, vrijwilliger, zegt: "Voor veel mensen kan het een mogelijkheid zijn om met de verwerking van verlies om te gaan. En een gelegenheid om in een respectvolle sfeer hun dierbare weer even kenbaar te maken voor de buitenwereld of juist een moment voor zichzelf te hebben om met het verlies bezig te zijn."
Het programma van de Nacht van de Ziel begint zaterdag iets eerder dan voorgaande jaren: vanaf 21.30 uur is de doedelzakspeler aanwezig en Almeerders die dan aan hun overleden dierbaren willen denken kunnen alvast een kopje koffie te drinken met een 'Lichtpuntje' erbij.
Iedereen kan op deze bijzondere avond in stilte aanwezig zijn. Ook kunnen Almeerders een briefje schrijven en in de vuurkorf verbranden en zo met de rook symbolisch het berichtje omhoog laten brengen.
En voor wie dat wil is er is zeker ook weer het open podium 'Levenskunst' , daarop kan iedereen iets persoonlijks doen. Om 17.00 uur komen de vrijwilligers om de ruim tweeduizend kaarsen aan te steken. Meedoen met de vrijwilligers? Bel Mary Fontaine 036-5318300 of mail: info@maryfontaine.nl. (Foto: Hans Sibum)