Vijf perzen gedumpt

25 maart 2009 08:00

REGENBOOGBUURT - Vijf Perzische katten zijn begin vorige week 'gevonden' in de Regenboogbuurt in Almere Buiten en naar het dierenasiel gebracht.


"Ze zijn blijkbaar gedumpt en bij ons binnengebracht", zegt Margret Janssen van het Dierenasiel Almere. De beestjes zijn er slecht aan toe. "Ze zijn zwaar verwaarloosd, erg mager en hebben oormijt, snotneusjes en vieze ogen." De katjes zijn veel te klein voor hun leeftijd. Janssen: "De dierenarts schat ze op ongeveer één jaar, maar omdat ze zo klein zijn lijken het net kittens."
De eerste drie vondelingen liepen los bij een bushalte nabij de Siennastraat in de Regenboogbuurt. "Eén rood/witte kater, één blauw/crème/zilver poesje en één blauw schildpad-poesje." De andere twee zijn in de loop van de dag binnen gebracht, met dezelfde klachten. "Eén zwart/wit poesje is nog gevonden aan de Okerstraat en de laatste is een schildpad-poesje, dat gevonden is nabij de Scharlakenstraat."
Almeerders die weten waar de perzen vandaan komen, kunnen contact opnemen met het Dierenasiel Almere, Groene Kadeweg 24, 1332 BW Almere- De Vaart: 0900 - 20 20 330.