Vijfde Almeers Dictee een succes

23 september 2009 07:00

ALMERE - Met ruim 120 deelnemers was ook het vijfde Almeers Dictee een succes te noemen. De winnaar werd Annemarie Zwarts, met slechts twee fouten.


Op 16 september las burgemeester Jorritsma in de burgerzaal van het stadhuis Almere het lustrumdictee voor. Het dictee werd dit jaar door de aanwezigen bestempeld als "moeilijk maar leuk". Kinderboekenschrijver en Almeerder Robin Raven had een dictee gemaakt met vele hoofdbrekens en instinkers. De presentatie was, net als vorig jaar, in handen van Quinten Faust. Ruim 35 medewerkers keken het dictee na, terwijl Robin Raven de tongbrekende zinnen doornam met de deelnemers. Dit leidde tot discussie en hilariteit bij de aanwezigen.
De winnaar, net als vorig jaar Annemarie Zwarts, presteerde het om maar twee foutjes te hebben. Zij kreeg uit handen van de presentator Quinten Faust een geschenk en bloemen. Ook kreeg de winnaar het gesigneerde boek 'Gekaapt' die door Robin Raven geschreven is. Het gemiddeld aantal fouten in het Almeers Dictee van dit jaar is 29.
Het winnende team van het dictee 2009 is de Zorggroep Almere. Met acht deelnemers hadden zij samen 125 fouten.
De organisatie van het Almeers Dictee was in handen van stichting De Schoor, Bibliotheek Almere, ROC Flevoland en de gemeente Almere.
De tekst van het dictee 2009 is na te lezen op www.almere.nl/dictee.