VIP zijn op het Evenaar Festival? Evenaarfestival in teken van KiKa

08 april 2009 07:00

BUITEN CENTRUM - Tijdens de derde editie van het Evenaar Festival kunnen bewoners uit Almere op zaterdag en zondag te gast zijn op het prachtige Evenaarbalkon. Dit balkon biedt uitzicht op het hoofdpodium én op alle activiteiten op de tot Evenaarplein omgedoopte Brasiliaplaats. Voor een bedrag van 125 euro worden de balkongasten niet alleen verwend met een goed uitzicht op artiesten, maar ook met lekker eten en drinken en een bezoekje van enkele optredende artiesten.


Het festival is gratis toegankelijk. Toch is het handig om de portemonnee mee te nemen. Dit jaar zal er namelijk extra aandacht worden besteed aan het goede doel 'KiKa', het fonds Kinderen Kankervrij. KiKa werft fondsen, voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker. Op het Evenaarfestival is een speciale KiKa-kraam waar de bekende KiKa-beren uiteraard weer in alle kleuren te koop worden aangeboden en waarvan de opbrengst geheel ten goede van het fonds komt. Met enkele ludieke acties, zoals 'Klimmen voor KiKa', 'Kunst voor KiKa' en 'Knokken voor KiKa' wordt ook geld ingezameld.


Kunst voor KiKa

Tijdens de sponsorbijeenkomst voorafgaand aan het festival worden kunstwerken geveild waarvan de opbrengst ten goede komt van KiKa. Dat is dan nog maar het begin, want tijdens het festival op het Evenaarbalkon, wil de organisatie nog meer kunst veilen. Kunstenaars die hieraan mee willen doen kunnen contact opnemen met de organisatie. Een kunstveiling tijdens de sponsorbijeenkomst; een veiling van onder andere kunst van de Action Painters van het Kunstplein; de Peepshow; tegen een kleine vergoeding worden spannende kunstzinnige attracties zichtbaar; de opbrengst van de workshops van de Kunstbus.

Klimmen voor KiKa

Maar ook met sporten kun je iets betekenen voor het fonds. Onder het motto "Klimmen voor KiKa" kunnen sportievelingen en waaghalzen de twaalf meter hoge klimwand van de HEMA op. Naast het doneren van een bijdrage kunnen schoolkinderen een sponsorklimkaart via school krijgen en gebruiken om ouders en familieleden een bijdrage te laten leveren voor elke geklommen meter! De kids zelf krijgen een oorkonde als aandenken dat zij geklommen hebben voor KiKa. De sponsorkaarten worden voor 15 mei bij de scholen worden aangeboden.

Knokken voor KiKa

Met de actie Knokken voor KiKa stemt het publiek tijdens de finale van de DJ Knock-Out van Dancetour voor één euro op zijn favoriete DJ. De DJ met het meeste geld in zijn/haar stembus is publiekswinnaar. De publiekswinnaar is VIP tijdens Dancetour Almere en mag vanwege zijn talent meedraaien.
Hapjes van Hollandse bodem

De Hollandse Grond Catering coördineert dit jaar het voor het eerst aanwezige Horecaplein en het Evenaar Balkon. Met hapjes van uiteraard de Hollandse bodem, maar ook uit andere streken worden bezoekers verwend. Er is een wijnproeverij en er kan een workshop worden gevolgd. De Hollandse Grond Catering is er alles aan gelegen om haar gasten het beste te bieden. Door het kopen van het speciale KiKa-arrangement voor het Evenaar festival ben je niet alleen eregast tijdens het festival, maar heb je ook toegang tot de KiKaparty op 12 juni in discotheek EINDELIJK WEER!
Meedoen? Aanmelden!

Aanmelden voor het speciale KiKa-arrangement kan via de website www.evenaarfestival.nl.
Almeerders die graag op het Horecaplein willen staan, een bijdrage willen leveren voor de veiling of voor het huren van een kraam kunnen contact opnemen met de organisatie door een mail te sturen naar info@evenaarfestival.nl.