Virtuele buurtborrel in Kruidenwijk

24 maart 2020 00:00

KRUIDENWIJK - Gezellig samenkomen zit er op dit moment even niet in vanwege het coronavirus, maar bewoners in de Kruidenwijk hebben daar iets op bedacht. Afgelopen weekend hebben zij een virtuele 'buurtborrel' gehouden, om te kijken hoe iedereen het maakt en waar nodig hulp te bieden.

"Een twintigal huishoudens deden spontaan mee na een oproep via email", vertelt initiatiefnemer Sjaak Koole. "Voor mijn werk moet ik regelmatig webcasts, webinars organiseren en web-training geven, dus ben ik bekend met dit medium. Maar ik was wel benieuwd hoe het in een informele sfeer zou uitpakken."

Dat bleek reuze mee te vallen. "Iedereen heeft in onze wijk goed Internet en aan tablets of toestellen met camera geen gebrek. En daar zaten we met zo'n 30 buurtbewoners opeens bij elkaar in de huiskamer te kijken. Beetje wennen natuurlijk maar al snel kwamen de verhalen los. Over werk. Over de zorg. Over elkaar helpen, hoe te winkelen. Gaat het goed met de families, enzovoorts. Tussendoor nog een leuk videootje over thuis fitness doen met wc-rollen. Hilarisch."

Het uur vloog om en is gelijk een nieuwe bijeenkomst voor komend weekend gepland. "Ook zo kunnen buren elkaar een beetje helpen!"

(Foto:aangeleverd)