Virtuele Dodenherdenking op 4 mei

17 april 2020 00:00

ALMERE – Vanwege de coronamaatregelenen worden in Almere de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in een aangepast, virtueel programma herdacht. De aangepaste herdenking kan via live stream worden gevolgd op TV of computer.

De gemeente Almere en de besturen van het Bos der Onverzettelijken en het Comité 4/5 mei Almere werken nauw samen om de virtuele herdenking vorm te geven. De twee minuten stilte in Almere worden dit keer vanuit het Stadhuis gedaan en zonder de fysieke aanwezigheid van publiek.

Het programma bestaat uit de toespraak van burgemeester Franc Weerwind, twee gedichten van Almeerse scholieren, een boekpassage door wethouder Hilde van Garderen en muziek door Nick Teunissen en Melany Sharon. Verder wordt het taptoesignaal gebracht en worden de twee minuten stilte in acht genomen. Er wordt afgesloten met het Wilhelmus.

4 mei

Op 4 mei hangen de vlaggen halfstok bij het monument in Almere Haven en in het Bos der Onverzettelijken. Als eerbetoon zijn er bloemen gelegd.

Gezien de richtlijnen van de overheid die gemaakt zijn om samen het corona-virus tegen te gaan, wordt gevraagd geen bezoek te brengen aan de monumenten. Beelden zijn te zien op de live stream tijdens de twee minuten stilte.

Livestream

De live stream is te volgen door de link aan te klikken op de homepage op www.bosderonverzettelijken.nl en www.4en5meialmere.nl of op www.avfacilities/dodenherdenkingalmere. Aanvang live stream is rond 19.25 uur.