Vis à Vis voelt zich gesteund door spectaculaire start kaartverkoop WILD

15 februari 2021 16:00

ALMERE - Afgelopen week startte theatergezelschap Vis à Vis de kaartverkoop van de nieuwe voorstelling WILD. Niet eerder verkocht het gezelschap zoveel kaarten in de eerste 24 uur. 2600 kaarten vlogen als warme broodjes over de toonbank en zorgden onmiddellijk voor de eerste wachtlijsten op uitverkochte dagen. "Dat is een hart onder de riem in deze spannende tijden. We zijn al maanden bezig om een voorstelling te maken waar een groot publiek coronaproof heen kan gaan, en het is heel fijn dat dit ook zo door het publiek wordt gewaardeerd", aldus Marianne Seine, artistiek kernlid van Vis à Vis.

In 2020 deed Vis à Vis voor het eerst ervaring op met coronaproof theater maken. Uit de publieksenquete bleek dat het bezoek aan ROBOT als zeer veilig ((69%), veilig (30%) en neutraal (1%) werd ervaren. 79% van de bezoekers gaf aan het gevoel van veiligheid mede veroorzaakt werd door het feit dat de voorstellingen zich buiten afspelen.

Gebaseerd op het eigen concept van de eerdere voorstelling PICNIC (1989) werd een geheel nieuwe voorstelling opgezet, die je door middel van twee tribunes van twee kanten kunt bekijken. Het publiek verdeelt zich over de twee tribunes en wisselt in de pauze van kant. Voor en na de pauze zien ze de andere zijde van de voorstelling. Door de spreiding van het publiek, zit elk huishouden op 1,5 meter afstand, maar kunnen er toch circa 500 bezoekers per voorstelling worden ontvangen. Vis à Vis ontving voor dit initiatief, de Epidaurus prijs. Een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan het meest innovatieve openluchttheater.

Kijkje in de keuken

WILD biedt het publiek een kijkje in de keuken van een chique restaurant waar bij voorkeur bedreigde diersoorten op het menu prijken, zolang de voorraad strekt. De rol van de mens in deze onbelichte schakel van de voedselketen is die van een barbaarse carnivoor. Opportunisme en vraatzucht gaan schuil achter het masker van gastronomie en goede tafelmanieren. Terwijl de ene helft van het publiek het restaurant bekijkt, krijgt de andere helft een kijkje in de keuken. Na de pauze wisselt het publiek van kant.

WILD wordt gespeeld van 2 juni t/m 18 juli. Ga voor meer informatie en tickets naar www.visavis.nl