Viscircus Koning zaterdag weer open op nieuwe locatie

21 januari 2021 16:15

CENTRUM - Drie weken lang moesten de vaste klanten van Viscircus gebroeders Koning het stellen zonder hun verse vis, maar vanaf aanstaande zaterdag 23 januari kunnen vaste én nieuwe klanten weer terecht voor hun harinkje of gebakken vis. Viscircus Koning opent dan haar deuren in een nieuw pand aan de Schutterstraat 27 in het stadscentrum.

Op dit moment zijn eigenaar Jan Koning en zijn personeel druk bezig met de laatste voorbereidingen voor de opening aanstaande zaterdag. De laatste schoonmaakklussen worden verricht en er wordt gezorgd dat er voldoende vis is om de klanten zaterdag weer te verwelkomen.

Schutterstraat

Eigenaar Jan Koning is blij dat zijn winkel, na de sluiting in de Foodpassage, weer opengaat aan de Schutterstraat. "Het duurde allemaal iets langer dan we voorzien hadden. Dat had te maken met corona, waardoor er ook een vergunning was verlopen die we opnieuw moesten aanvragen. Gelukkig is dat ook door de gemeente met spoed opgepakt en kunnen we zaterdag eindelijk weer onze vaste klanten blij maken met onze vis."

Speciale opening

De nieuwe winkel en het magazijn hebben ongeveer hetzelfde aantal m3 aan oppervlakte, maar zijn wel iets anders ingedeeld, waardoor er gedeeltelijk een nieuwe toonbank in de winkel komt. Een geluk bij een ongeluk, want Koning besloot een moderne en futuristisch exemplaar uit te kiezen. "De klanten gaan niet weten wat ze zien. Dit gedeelte in de winkel wordt een soort self-service, waarbij men zelf zijn voorverpakte vis kan uitkiezen. Helaas kunnen we door de corona-maatregelen geen grote opening vieren, maar we hebben wel iets bijzonders in petto voor zaterdag met een hele speciale gast. Ik hoop dan ook dat onze klanten ons allemaal weer weten te vinden aan de Schutterstraat 27."

(Foto: aangeleverd)