Visie op 'Dood en leven daarna' van Bahá'i GeloofLezing als opwarmertje voor ReliZapp

01 oktober 2008 07:00

ALMERE - In Het Glazen Huis aan David Nivenweg 1 is onlangs in het kader van Talk'in2U, een lezingenreeks in aanloop op ReliZapp Festival, een lezing gehouden over de visie van het Bahá'i Geloof. Gastspreker Jan Lagas vertelde over de bestemming op aarde, de dood en het leven.

Bijdrage van Haleh Djavdan


Voor een volle zaal met geïnteresseerde en enthousiaste bezoekers stond gastspreker Jan Lagas zijn boeiende powerpoint presentatie te geven waarin hij onder meer inging op onze bestemming op deze aarde, begrippen zoals hemel en hel die niets anders zijn dan nabijheid of veraf zijn van onze ziel van God. Hij gebruikte daarbij voornamelijk de geschriften van Bahá'u'lláh ,de stichter van het Bahá'i Geloof, die ongeveer 150 jaar geleden talloze geschriften openbaarde over de toestand van de ziel die vanaf de conceptie ontstaat en in alle eeuwigheid blijft voortbestaan.
Terwijl de ene toehoorder veel stof mee naar huis nam om over na te denken, herkende een andere deelnemer grote overeenkomsten met haar ideeën over zin des levens en het hiernamaals.
Het is bijna onmogelijk om over zulk een mystiek onderwerp in een avond alles te vertellen, daarom hopen de organisatoren op een vervolg, waarbij Jan Lagas verzekerde dat hij bereid is om nog een avond terug te komen om eventueel ook over andere thema's te spreken zoals 'Harmonie tussen Wetenschap en Religie'. In ieder geval zal hij aanwezig zijn tijdens het festival 'ReliZapp in cultures', die zondag 12 oktober in de Schouwburg van Almere gehouden zal worden. Meer informatie: www.almere.bahai.nl of www.relizapp.nl. (Foto: aangeleverd)