Vliegtuigwrakken Tweede Wereldoorlog online

09 november 2011 06:00

ALMERE - Bureau Archeologie en Monumentenzorg van de gemeente Almere besteedt sinds kort op haar website aandacht aan de vliegtuigwrakken uit de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog. Dat archeologen zich hiermee ook gaan bezighouden is nieuw. Wethouder Steunenberg stelde gisteren het nieuwe gedeelte van de website hierover in werking. De wethouder is erg blij dat ook dit deel van de Almeerse geschiedenis online is te raadplegen.


Bureau Archeologie en Monumentenzorg, de Archeologische Werkgemeenschap Nederland afdeling Flevoland en de Stichting 4 mei Herdenking Dronten (S4MHD) werken samen aan en in het project 'Ongeland' (van de AWN) en het markeringsproject (van de Stichting 4 mei). Wat beide projecten inhouden is te lezen op de gemeentelijke website http://www.almere.nl/de_stad/historie_en_archief/content/_pid/kolom1-1/_rp_kolom1-1_elementId/1_2445385.

Doel

Eén van de doelen is te komen tot een kaart van vliegtuigwraklocaties in Flevoland. Deze kan gebruikt worden om de wraklocaties van bordjes te voorzien. Het plaatsen van bordjes is eind april 2011 van start gegaan met de onthulling van het eerste bordje in Dronten. De Stichting 4 mei Herdenking Dronten heeft aangekondigd ook Almere van bordjes te willen voorzien. Bureau Archeologie en Monumentenzorg roept het Almeerse publiek op om te reageren op de vraag of dit een interessant onderwerp is. Het is altijd mogelijk om informatie, een vraag, opmerking of tip te sturen naar: archeologie@almere.nl.