Vlinderstruiken en notenbomen planten op Boomfeestdag

20 maart 2012 06:00

HOUT – Stad & Natuur organiseert woensdag 21 maart traditiegetrouw de Boomfeestdag, samen met Staatsbosbeheer en de gemeente Almere. Op Stadslandgoed de Kemphaan gaat de school Aventurijn vlinderstruiken aanplanten bij speelplekken. In Almere Poort gaat de Europaschool vijftig lindes en elf noten- en fruitbomen planten in het Cascadepark bij het Klokhuis.


Op stadslandgoed De Kemphaan gaat de school Aventurijn in het Zuiderzeespeelbos aan de slag. Charly Luske en Tanja Jess gaan de kinderen een handje helpen. Om 11.00 uur gaan zij samen met de kinderen de eerste boom, een treurwilg, planten. Daarna gaan de kinderen vlinderstruiken planten bij de speelplekken van het Zuiderzeespeelbos. Het Zuiderzeespeelbos is rechts van de Kemphaanlaan, ter hoogte van het kunstwerk ‘Bridge of life’.
In Almere Poort gaat de Europaschool vijftig lindes en elf gevarieerde noten- en fruitbomen planten in het Cascadepark bij het Klokhuis aan het Dettifosspad 7. Hier geeft programmamanager Anja de Graaff van de gemeente Almere om 11.00 uur het startschot.
Als de kinderen klaar zijn met het planten van de bomen en de struiken, mogen ze op beide locaties regenwormen uitzetten bij de nieuwe aanplant. Deze wormen zorgen ervoor dat de bodemstructuur verbeterd wordt.