VMCA vraagt aandacht voor jongeren en vrijwilligerswerk

05 oktober 2011 05:00

ALMERE – De VMCA heeft een film gemaakt over de inzet van jonge vrijwilligers in Almere. Dit in het kader van een landelijke wedstrijd die is uitgeschreven door Mezzo (Landelijke Vereniging voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg). De VMCA wil met de film aandacht vragen voor vrijwilligerswerk door jongeren.


De film toont twee jonge vrijwilligers, studenten fysiotherapie, die een jongen met een beperking helpen bij het uitoefenen van zijn hobby en vrijetijdsbesteding. De film geeft een goed beeld van wat de waarde van vrijwilligerswerk door jongeren is. Het laat zien dat in een korte periode veel gedaan en bereikt kan worden. Zo kan vrijwilligerswerk zijn.

Stem op film

Door mee te doen met de wedstrijd hoopt de VMCA het bewustzijn met betrekking tot vrijwilligerswerk bij anderen een positieve stimulans te geven. De wedstrijd is landelijk en de film met de meeste hits op YouTube wint. De VMCA roept alle Almeerders op om de film te bekijken en hierop te stemmen. De film is te vinden op: youtube.com en dan zoeken naar 'vmca'. De film heet: 'Vrijwilligers maken het verschil'.