Vocal Motion zingt gratis voor bewoners uit zorgcentra Lalalalaaaah!

03 juni 2010 07:00

ALMERE - Zangkoor Vocal Motion heeft zaterdag 29 mei en zondag 30 mei haar 15- jarig bestaan gevierd door optredens te geven in twee zorgcentra in Almere. Onder het motto "wie jarig is, trakteert" heeft het koor twee keer de bewoners op een gratis optreden verzorgd.


De koorleden en de bewoners maakten er samen met de bewoners een feestje van. Een bewoonster van de Kiekendief reageert: "Het is toch fantastisch dat ze dit ons cadeau geven, want ze zingen werkelijk prachtig." Tijdens de optredens in de zorgcentra heeft Vocal Motion een deel van het uitgebreide repertoire ten gehore gebracht.
Het koor Vocal Motion bestaat uit een enthousiaste zanggroep van twintig mannen en vrouwen, variërend in leeftijd tussen 25 en 55 jaar. Twee jaar geleden won Vocal Motion de Almeerse Amateurskunstprijs. Na vijftien jaar zingt Vocal Motion nog steeds met heel veel plezier elke woensdagavond in amateurkunstcentrum De Glasbak in Almere. Sinds ruim een jaar onder de enthousiaste leiding van dirigent Gerard Poot en onder pianobegeleiding van Ernst Paul Fuchs. Beiden hebben inmiddels hun sporen in de muziekwereld verdiend. De jubileum-optredens vonden plaats op zaterdag 29 mei in de Kiekendief en op zondag 30 mei in de Polderburen. De optredens waren alleen bestemd voor de bewoners van de zorgcentra. Koorlid Denise Boomer: "Het was zo leuk om voor hun te zingen. Ik zag ze echt genieten!"
Wie nieuwsgierig is en zelf wil komen zingen, mag langs komen op de repetitie op woensdagavond. Voor tenoren is zeker nog plaats. Meer informatie: www.vocalmotion-almere.nl.