Voedselproductie in de stad

09 augustus 2011 05:00

ALMERE – De gemeente Almere organiseert donderdag 15 september een Groenplatform over voedselproductie in de stad. Bewoners kunnen dan praten over groen in de stad en ideeën die ze hebben voor voedsel in de stad, zoals een buurtmoestuin of ander eetbaar groenproject.


Bewoners, ondernemers en instanties die mee willen denken over ‘voedsel in de stad’ komen die middag van 12.00 tot 14.00 uur bij elkaar. Ook schuiven wethouder Berdien Steunenberg en ambtenaren die zich bezighouden met groeninrichting- en beheer aan tafel. Het doel van de bijeenkomst is om in kaart te brengen welke wensen er zijn ten aanzien van voedselproductie in de stad en wat er nodig is om die wensen te realiseren.

Braam
Voorzitter van volkstuinvereniging De Kluitenduikers, op de Wittewerf en De Steiger, Nick Kromhout, vindt het een goed initiatief van de gemeente. “In De Hoven zie je ook vaak mensen die bramen plukken, die daar groeien. Bewoners kunnen zo zien hoe de natuur groeit, leren ze dat doperwtjes niet uit een potje komen.” Bramen zijn voor een buurtmoestuin niet zo’n goed idee, denkt Kromhout. “Braam woekert, moet diep gesnoeid worden en vereist onderhoud. En het is veel werk, eigen groenten kweken. Het is altijd water geven, veel schoffelen en het onkruid groeit altijd harder dan de plantjes.”
Of er mensen zijn die kunnen leven van een eigen moestuin? “Als je twee volle dagen per week op de moestuin doorbrengt, zoals mijn vrouw en ik doen, dan kan dat”, zegt Nick Kromhout. “Wij komen de hele winter door met groente uit eigen tuin.”
Bewoners(groepen) met ideeën over voedsel in de stad kunnen zich tot en met zondag 4 september aanmelden door een e-mail te sturen naar info@almere.nl onder vermelding van ‘Groenplatform’.