Voetbalschool Almere weer van start

31 december 2009 07:14

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - De Voetbalschool Almere (VSA) van voormalig profvoetballer Arno Splinter is aan de winterstop begonnen. Op zondag 17 januari start op het complex van FC Omniworld de tweede serie van tien lessen. Ondanks de grote belangstelling is er nog plaats voor zowel voetballers als keepers. De lessen zijn op zondagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur.


Helemaal nieuw is de keeperstak van VSA: de zes keepers die al vanaf september deel uit maken van de voetbalschool ontvangen sinds enige weken keeperstraining van de trainers van de jeugdopleiding van FC Omniworld en ontwikkelen zich goed. Na de jaarwisseling zal er een apart programma opgesteld zijn door de trainers van VSA, waarbij er doelgericht gewerkt gaat worden aan hun keeper- en voetbalvaardigheden. De reguliere lesperiode bij de Voetbalschool Almere beslaat twintig weken, maar omdat de keepersopleiding pas halverwege van start gaat zijn er tot aan de zomer van 2010 tien lessen gepland. Afhankelijk van het niveau van de keeper komen allerlei oefenvormen aan de orde.
De kosten voor een jaar voetbalschool (inclusief kledingpakket) bedragen 320 euro. Voor de keepers die zich aanmelden voor de komende tien lessen bedragen de kosten 160 euro. Daarvoor krijgen de keepers een keeperstrui. Ook is het mogelijk een compleet kledingspakket aan te schaffen. De kosten zijn dan 200 euro.
De voetbalschool is voor spelers van 6 tot en 12 jaar. Oudere keepers kunnen zich ook aanmelden voor de keepersschool, maar die zullen dan niet meetrainen met de Voetbalschool. Die krijgen alleen keeperstraining. Inschrijven voor de voetbalschool of voor de keeperstrainingen kan via de website www.voetbalschoolalmere.nl.