Voetbalverenigingen starten met 35-plus voetbal

29 februari 2012 06:00

ALMERE - De Almeerse voetbalverenigingen starten, samen met de KNVB en het Sportbedrijf van de gemeente Almere, een project om 35-plussers aan het voetballen te krijgen. Dit jaar worden er zes voetbaltoernooien georganiseerd.


Het 35-plusvoetbal is een initiatief van de KNVB. De zes Almeerse voetbalclubs ASC Waterwijk, SC Buitenboys, Forza Almere, Sporting Almere, FC Almere en AS '80 werken allemaal aan het project mee. “Het is een pilot om te zien of het aanslaat”, zegt Marcel van Alder van Sportbedrijf Almere.
De gedachte achter het project is dat mannen boven de 35 jaar vaak geen ambitie en tijd meer hebben om in de regulier seniorenteams te voetballen. Van Alder: “Die teams spelen in officiële competities en trainen soms meerdere keren per week. Ook komt het voor dat een oudere speler in een team met jongeren zit.”
Met het project worden 35-plussers lid van een van de zes clubs en spelen zij onderling toernooien. Dit jaar worden er zes georganiseerd, zodat elke vereniging aan bod komt. Elke vereniging is met minimaal één team actief tijdens het toernooi. Het eerste toernooi wordt gespeeld op vrijdag 30 maart bij ASC Waterwijk.

Half speelveld

Voor deze voetbalvariant zijn de spelregels en omstandigheden aangepast. De teams spelen op een half speelveld met en tegen spelers die minimaal 35 jaar oud zijn. Er mag doorlopend gewisseld worden en van buitenspel is geen sprake. Negentig minuten lang zwoegen op een regulier veld tegen spelers die twintig jaar jonger zijn, behoort dus tot de verleden tijd. Het doel is om deze leeftijdsgroep langer aan de voetbalsport te binden.
Kijk op www.voetbal.nl/7tegen7 of op de websites van de Almeerse verenigingen wat zij aanbieden voor de 35-plusvoetballers binnen de vereniging.