Voiceworks: met afstand de beste in zakelijke communicatie

01 mei 2020 00:00

Zeker in deze tijd van coronavirus en thuiswerken kunnen we niet zonder goed werkende telecom. In Almere is sinds 2005 Voiceworks gevestigd, leverancier van VoIP- en Cloud-Telefoniediensten. Een bedrijf met een sociaal gezicht: zo steunt het lokale initiatieven én is de thuiswerk-tool van Voiceworks de komende tijd gratis te gebruiken.

 

Wie de laatste jaren de maatschappelijke projecten in Almere volgt, zal de naam Voiceworks geheid hebben zien langskomen. Deze telecomprovider is opgericht in 2005 en is een Nederlandse operator en leverancier van VoIP- en Cloud-Telefoniediensten. Dat doet Voiceworks met succes. Zo is het flink gegroeid - zowel organisch als door enkele strategische overnames - en won een aantal prestigieuze awards, waaronder zeven keer op rij de FD Gazellen en vier keer op rij de Main Software 50. Bovendien was Voiceworks in 2015 de Almeerse onderneming van het jaar. Hoog tijd dus om eens nader kennis te maken.

Almeerders in hart en nieren

Zoals veel bedrijven startte Voiceworks op een zolderkamer. Sinds 2020 is de providergevestigd in een gloednieuw pand aan de Verlengde Duinvalleiweg in Almere Duin: de vorige locatie (aan de Oplagestraat) was door de groei te klein geworden, want alleen al in Nederland heeft Voiceworks 250 medewerkers.

Al bij de start was de ambitie groot: de VoIP-markt in Nederland veroveren. Maar hoe groot de ambitie ook: Voiceworks zal gevestigd blijven in Almere. Immers, twee founders zijn getogen Almeerder, en een groot deel van de medewerkers is Almeerder.

Gratis tool voor thuiswerken

Voiceworks is opgericht om zakelijke communicatie makkelijker en transparanter te maken. Met een eigen netwerk, meerdere gekoppelde datacenters en ICT-technieken levert het professionele en innovatieve communicatieoplossingen via haar resellerkanaal. Doel is om eindgebruikers van steeds meer gebruiksgemak te voorzien.

De juiste communicatie-oplossingen zijn in 2020 van vitaal belang. Zo moeten er sinds de uitbraak van Covid-19 veel bedrijven ineens op afstand werken. Voiceworks zag al snel dat bij een succesvol thuiswerkbeleid van bedrijven meer komt kijken dan alleen techniek.Denk bijvoorbeeld aan de organisatorische of de sociale kant.

Daarom heeft Voiceworks een nieuwe uitdaging: hoe kunnen MKB-ondernemingen zo eenvoudig mogelijk werken op afstand? Daarvoor ontwikkelde het Coligo MEETINGS Pro. Met deze tool kunnen ondernemingen online vergaderen en op afstand werken, zonder ingewikkelde software te downloaden. En wegens de uitbraak van het coronavirus is deze thuiswerkoplossing tot 1 september gratis te gebruiken.

Waarde komt van twee kanten

Voiceworks is dus een betrokken bedrijf. En niet alleen als het gaat om thuiswerken. Door de jaren heen heeft Voiceworks bewezen altijd op zoek te zijn naar manieren om waarde terug te geven aan onze stad. Het draagt bijvoorbeeld zijn steentje bij door het steunen van enkele lokale initiatieven. Zo is Voiceworks een van de eerste bedrijven die deelnamen aan De Almeerse Uitdaging, is het hoofdsponsor van het project 'Almere & The City'' en sponsort het theatergezelschap Vis à Vis.

Voiceworks heeft bovendien oog voor talent. Dat talent wil het bovendien behouden voor de regio. Daarom is het nauw betrokken bij een aantal talentontwikkeling programma's, zoals het onderwijsproject ICT in de Wolken voor het VO (4e jaars).

Telecomprovider Voiceworks zet dus een stap extra. Voor de regio, voor jong talent én voor MKB-ondernemingen. En dat allemaal vanuit Almere!

Op afstand werken met Coligo MEETINGS Pro

Tot 1 september is Coligo MEETINGS Pro van Voiceworks gratis te gebruiken. Met deze tool kunt u eenvoudig op afstand vergaderen. Coligo MEETINGS Pro heeft functies als opnemen van een vergadering, delen van een scherm of document en het aanmaken van een wachtkamer. Vraag het direct aan of bekijk www.coligo.com voor meer informatie.

Als expert in IT-oplossingen heeft Voiceworks nog enkele tips voor thuiswerken:

1. Zorg dat alle deelnemers alles voor handen hebben om zijn of haar werk uit te voeren. Zorg er dus voor dat systemen goed toegankelijk zijn, en maak duidelijke afspraken over wat je van elkaar kunt verwachten in de thuiswerk-situatie.

2. Voor sommigen kan thuiswerken wat onwennig voelen. Help je collega's daarom een beetje op weg. Vraag collega's en werknemers waar ze tegenaan lopen en wat ze nodig hebben om optimaal te presteren.

3. Vergeet vooral ook niet te vragen hoe het gaat. Zo behoud je de binding!

Meer weten over thuiswerken? Ga dan naar: https://voiceworks.com/nl/samenwerken-op-afstand-hoe-werkt-dat/