Volgende week Avondfiets-4-daagse in Almere

17 juni 2010 07:00

ALMERE - De elfde editie van de Rabobank Almere Avondfiets-4-daagse start volgende week. Dit gezellige fietsevenement wordt gehouden van maandag 21 tot en met vrijdag 25 juni en is gericht op een breed publiek. Er wordt weer gestart vanaf het clubhuis van Almere '90 aan de Estafettelaan, Sportpark Fanny Blankers-Koen.


De organisatie is in handen van de Fiets Race & Toer Club Almere. Het grote succes van de Avondfiets-4-daagse is te danken aan de uitstekende organisatie en de gezellige sfeer rond van dit fietsevenement. De organisatie richt zich op een breed publiek. Iedereen die kan fietsen, kan in principe meedoen. De deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 25 of 50 kilometer per avond.
Voor de afstand van 25 kilometer kan gestart worden vanaf 18.00 tot 19.30 uur. Elke avond wordt een andere route gereden die door pijlen duidelijk is aangegeven. Deze afstand kunnen de deelnemers in eigen tempo fietsen. Halverwege is een pauzeplek ingericht waar de deelnemers een versnapering krijgen aangeboden.

50 kilometer

De afstand van 50 kilometer is voor deelnemers op de racefiets. Deze fietsers rijden in één groep met voorrijders en een vaste vertrektijd om 19.00 uur. De vierdaagse duurt vijf dagen, zodat er naar keuze één avond niet gefietst hoeft te worden. Ook is het mogelijk om maar één avond deel te nemen. Inschrijving voor alle ritten is mogelijk aan de start. De FRTCAlmere zorgt voor een hulp- en reparatiewagen op het parcours. Op gevaarlijke verkeerspunten zorgt de organisatie voor een veilige oversteek. Op de laatste avond, vrijdag 25 juni, wordt het evenement feestelijk afgesloten. Alle deelnemers ontvangen dan een fraaie herinnering. Tijdens de tombola kunnen prachtige prijzen worden gewonnen. Meer informatie over de Fiets Race & Toerclub Almere op internet www.frtcalmere.nl.