Volop interessante handel en koopwaar tijdens Evenaar Festival

13 mei 2009 07:00

BUITEN CENTRUM - Het Evenaar Festival vindt plaats op zaterdag 30 en zondag 31 mei in Almere Buiten. Met publiekstrekkers, talentvolle én lokale artiesten, sport, cultuur, kunst, muziek en culinaire hoogstandjes vormt het festival een heel weekend lang het bruisende middelpunt van Almere. Het winkelcentrum en het evenemententerrein zijn het decor van het festival.


De Evenaarmarkt

De Evenaarmarkt, ook wel Wereldmarkt of Brasa fair, is een belangrijk onderdeel van het Evenaar Festival. De Evenaarmarkt biedt voor elk wat wils. Er zijn allerlei soorten kramen te vinden: goede doelenkramen, commerciële kramen, eetkramen, culturele/bijzondere spullen-kramen, oud-Hollandse kramen en kunstkramen. Er zijn bovendien nog een aantal kramen te huur. In principe is iedereen welkom en kan zich inschrijven voor één of beide dagen. Dit kan door een e-mail te sturen met daarin een goede omschrijving van de activiteit of het aanbod naar info@evenaarfestival.nl.
Kunstveiling

Dit jaar wordt er tijdens het Evenaar Festival extra aandacht besteed aan het goede doel KiKa, het fonds Kinderen Kankervrij. Om geld in te zamelen voor dit goede doel worden er allerlei acties gehouden. 'Kunst voor KiKa' is er daar één van. Kunstenaars stellen speciaal voor KiKa een kunstwerk ter beschikking. Tijdens de sponsorbijeenkomst, speciaal georganiseerd voor alle sponsors van het Evenaar Festival op 19 mei, wordt onder journalistieke belangstelling het eerst kunstwerk geveild. De overige kunstwerken worden geveild tijdens het festival. Dit gebeurt op 30 mei tijdens een bijeenkomst voor genodigden, VIP's en bezoekers die speciale KiKa- arrangement hebben aangeschaft. De locatie is het Evenaarbalkon op de Brasiliaplaats. Het balkon biedt een fantastisch uitzicht op het hoofdpodium en alle activiteiten op het plein. Het KiKa-arrangement kan nog geboekt worden via de website.
Kijk voor meer informatie over het Evenaar Festival en in het bijzonder de Evenaarmarkt, de kunstveiling en het KiKa-arrangement, op www.evenaarfestival.nl. (Foto: aangeleverd)