Voor beginners en gevorderdenTrim Slim start met hardloopcursussen

18 februari 2009 08:00

WATERWIJK - Vanuit buurtcentrum De Draaikolk beginnen vanaf zaterdag 28 maart bij Trim Slim hardloopcursussen voor de beginnende hardloper en voor gevorderden. Ervaren trainers geven de nodige informatie over blessurepreventie, kleding en voeding. Er is een programma waarbij aandacht wordt besteed aan uithoudingsvermogen, looptechniek, coördinatie, snelheid en kracht. In overleg met de trainers kan een persoonlijk schema worden gemaakt.


Geïnteresseerden kunnen zich verzamelen om 08.45 uur in het buurtcentrum aan de Lekstraat. De trainingen vinden plaats in de natuur rond Waterwijk, zoals de Noorderplassen en het Hannie Schaft Park.
Tijdens de 8-weekse hardloopcursus krijgen de deelnemers de gelegenheid om gratis te trainen bij de reguliere clubtrainingen. De cursus duurt tot en met zaterdag 23 mei en kost 25 euro.

Beginners

De beginnerscursus is voor mensen die willen kennismaken met hardlopen of 5 kilometer achter elkaar willen lopen. De basis van het hardlopen wordt geleerd met de juiste warming-up, techniek en intensiteit. De cursus is recreatief met de slogan 'lekker langzaam lopen'. De training is op zaterdagochtend van 09.00 tot 10.00 uur.
Gevorderden

De cursus voor ervaren lopers is erop gericht om snelheid en techniek te verbeteren. De trainingen richten zich op het vasthouden van een hoger tempo in combinatie met aandacht voor persoonlijke techniek en loopefficiency. Interval-, tempo- en heuveltrainingen zijn terugkerende items. Elke loper/loopster krijgt tijdens de cursus de ruimte om aan individuele doelen te werken. De training is op zaterdagochtend van 09.00 tot 10.30 uur.
Trim Slim geeft iedere dag trainingen hardlopen, sportief wandelen en Nordic wandelen. Iedereen is welkom om gratis proeflessen te volgen bij de reguliere Trim Slim trainingen.
Inschrijven kan op de website www.trimslim.nl. Meer informatie bij Arthur Eijpe: 06-55732960 of a.eijpe@trimslim.nl.