Voor en door kunstenaarsKunstenaarsplatform ARTmere.com is stichting

12 november 2008 08:00

ALMERE - Kunstenaars kunnen zich al sinds mei 2008 aansluiten bij het platform ARTmere.com, een site ter promotie van kunstinitiatieven in Almere. Inmiddels telt het platform ruim honderd deelnemers en is het een stichting geworden.


Initiatiefnemers JanJippe Herrikhuijzen en Hennie de Groot, beiden Almeerse kunstenaars, vinden het geweldig dat het initiatief dat ontstond vanuit de kunstmarkt op het Belfort nu is uitgegroeid tot een grote en succesvolle webcommunity van kunstenaars. "De interactieve webcommunity is een succesformule", zegt uitgever Freek van der Steen, bedenker en maker van de site. "Via internet kunnen ervaren amateurkunstenaars en professionals samen initiatieven ontplooien om Almere als cultuurstad op de kaart te zetten. Vrijwel alle aangesloten kunstenaars staan er met hun eigen website op. ARTmere.com is van, voor en door kunstenaars."

Amateur of professioneel

"Het verschil tussen professionele en amateurkunstenaars is niet meer van deze tijd en wij maken dat onderscheid ook niet", aldus voorzitter Hennie de Groot. "ARTmere.com gaat voor talent en ervaring. Wie kunstzinnig probeert het beste uit zichzelf te halen en op een authentieke manier naar buiten treedt, mag zich van ons kunstenaar noemen. Via ARTmere kan die zijn passie laten voelen en tonen aan kunstminnend publiek."
Op 14 november vindt 's avonds bij Kunstencentrum de Kunstlinie de feestelijke aftrap plaats voor de Open Atelierroute op 15 en 16 november. Tumult zorgt voor de financiële ondersteuning. Kijk voor meer informatie op www.artmere.com.