Voor stichting Leef je DroomKerstmarkt Polygoon levert 1265 euro op

28 januari 2009 08:00

ALMERE - De stichting Leef je Droom kreeg vorige week bij basisschool De Polygoon een geldbedrag van maar liefst 1265 euro uitgereikt.


De school in Filmwijk had de stichting uitgekozen als goede doel voor de Kerstmarkt. Elk jaar wordt er een ander doel gekozen. Stichting Leef Je Droom neemt jongeren met een levensbeperkende hart- en vaatafwijking mee op meerdaagse zeilwedstrijd- of prestatietochten. Met als doel deze jongeren uit hun wereld van alledag te halen en ze te motiveren hun grenzen te verkennen en te verleggen. Door jongeren geloof in eigen kunnen mee te geven, raken ze gemotiveerd om iets te bereiken in het leven. De vaste schipper en scheepstimmerman Olaf Oosterman heeft zelf een levensbeperkende ziekte, het manfan-syndroom.
Tijdens de Kerstmarkt werden zelfgemaakte werkjes van de kinderen verkocht en waren er allerlei workshops waaraan kinderen en ouders konden deelnemen. Ook waren er instanties van buiten de school aanwezig die ook hun producten te koop aanboden. Ook zij hebben een bepaald bedrag gedoneerd. Stichting Leef Je Droom had ook een stand op de Kerstmarkt.
Het bedrag dat overhandigd werd bedroeg 1265 euro, een van de hoogst opgehaalde bedragen ooit! De school is heel blij voor de stichting.