Voor vertrek, vakantiecheck!

17 juni 2010 12:21

ALMERE - Het schrikbeeld van iedere vakantieganger: pech onderweg terwijl je met de auto op weg bent naar de vakantiebestemming. Op de vluchtstrook langs een drukke weg in de brandende zon. En een rood lampje op het dashboard...


Ieder jaar weer gaan miljoenen Nederlanders met de auto op vakantie. Vaak een lange rit: nog altijd zijn landen als Frankrijk, Spanje en Italië favoriet voor een paar weekjes zomervakantie. Dat is al gauw 1500 kilometer. Maar wat is er leuker dan lekker kamperen, met eigen tent, vouwwagen of caravan, in een lekker warm land? En met de vrijheid van je eigen auto? Zorg dan voor een goed onderhouden auto die is voorbereid op de reis. Daarom: voor vertrek, vakantiecheck!

Zwaar

Voor een auto is de vakantierit een extra zware belasting. Ga maar na: het hele gezin gaat mee, inclusief alle bagage, caravan aan de trekhaak en als het tegenzit ook nog een paar fietsen op het dak. Niet alleen de motor moet maximaal presteren om door bergachtig gebied de vaart erin te houden: ook de banden, de remmen en vooral de motorkoeling hebben het zwaar. Alleen een goed onderhouden auto, in optimale conditie, kan dat aan. Laat daarom voor vakantie de auto op juist die zaken door uw BOVAG-garage controleren.
APK

Een geldige is apk niet voldoende garantie voor een zorgeloze reis. Dat is een momentopname en voornamelijk gericht op essentiële, verkeersveilige punten. De vakantiecheck richt zich juist op die onderdelen van de auto die tegen de extra zware belasting moeten kunnen. Na de controle weet de monteur precies of de auto klaar is voor de lange reis en of er eventueel nog reparaties nodig zijn.