Voordelig ROC-cursusaanbod voor bibliotheekleden Flevoland

24 september 2008 07:00

ALMERE - 'Ik leef en leer' is een samenwerkingsproject van de Flevolandse bibliotheken en ROC Flevoland waarbij leden van een Flevolandse bibliotheek kosteloos een cursus of beroepsopleiding kunnen volgen bij de afdeling Beroepseducatie voor Volwassenen van ROC Flevoland.


De mogelijkheden zijn talrijk. Mensen kunnen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en een cursus volgen zoals: Engels, computervaardigheden, lees- en schrijfvaardigheid, beter uitkomen met je inkomen maar ook mensen die (weer) aan het werk willen kunnen kiezen voor een complete beroepsopleiding zoals: zorg, kinderopvang of callcentermedewerker.
Het Ik leef en leer-programma richt zich op bibliotheekleden die zich verder willen ontwikkelen, maar nog niet precies weten op welk terrein. Voor deze mensen is in alle bibliotheken in Almere een opleidingsadviseur aanwezig, om samen een programma op te stellen. Daarbij wordt gekeken naar: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Vervolgens kan een cursus of opleiding gekozen worden uit het uitgebreide aanbod. Dankzij subsidie van de gemeente is dit voor de deelnemer meestal zo goed als kosteloos, de opleidingsadviseur legt de voorwaarden nader uit.
Mensen die nog geen bibliotheekpas hebben kunnen in de bibliotheek een pas aanschaffen en direct van het cursusaanbod gebruik maken.
Kijk voor meer informatie op: www.ikleefenleer.nu of bel: 06-57385368.