'Voorkom dat ik verdwijn als winkelier in Haven'

25 januari 2021 11:10

HAVEN - 'Voorkom dat ik verdwijn als winkelier in Haven', dat is de noodkreet van de winkeliers in Haven die noodgedwongen (gedeeltelijk) gesloten zijn vanwege de lockdown. Zij zijn een campagne gestart onder de noemer 'Winkelier aan huis'.

"Met winkeliers bedoelen wij de onafhankelijke retailers die een eigen formule hebben. Boetiekjes, gespecialiseerde schoenwinkels, bloemenzaken, boekenwinkels, kapsalons en dergelijke", vertelt centrummanager René Verwillegen. "Deze winkels verdienen steun en respect in deze moeilijke tijden." Er is een website opgezet genaamd winkelieraanhuis.nl met daarop de (gedeeltelijk) gesloten winkels. Zij laten zien wat zij aan producten hebben en hoe zij die aan de consument kunnen verkopen in deze tijden. Zoals bijvoorbeeld vroeger met aan de deur verkoop.

Toekomstperspectief

"Onafhankelijke winkels geven hun unieke geur, kleur en smaak aan de winkelstraat", stelt Verwillegen. "Zij bezorgen de consument een unieke beleving. Net als de Horeca. Met hun kennis van zaken, service en advies krijgt de consument met zijn bezoek een goed advies, een leuke ervaring, uniek product en een mooi verhaal om thuis te vertellen aan familie en vrienden."

In deze moeilijke tijden is er echter weinig toekomstperspectief en zijn de financiële steunpakketten mager voor deze winkels. "Ze vallen meermaals buiten de boot. Zij zijn niet in loondienst en teren nu op hun gespaarde pensioengeld. Ze zijn wel aangesloten bij hun belangenorganisatie maar die kan ze niet steunen in tijden van Corona. En ze willen niet alleen klagen maar de handen uit de mouwen steken. Zodoende dit initiatief."

Steun

Met een advertentie in Almere DEZE WEEK worden deze week ruim 90.000 huishoudens bereikt met de vraag om hun waren te kopen bij hun winkeliers. De kosten hiervoor worden ook gedragen door de winkeliers die wel open mogen zijn, zoals de slagers, bakkers, kaas, groente, hoor en viswinkel en bloemenzaken. Zij willen hun collega-winkeliers in Haven steunen. Ook de gemeente Almere steunt dit lokale initiatief van ondernemers. "De consumenten zijn ermee geholpen, hun lokale winkelier blijft bestaan en het winkelgebied blijft straks de combinatie van gezellig winkelen en eten."

Eerder was al een campagne gestart om de horeca in Haven te steunen, onder de noemer 'Gezelliger kunnen we het (nog) niet maken… wel lekkerder!' Op www.promenade-almerehaven.nl staat een overzicht van de restaurants en kun je direct online jouw favoriete gerechten bestellen.

Kijk op www.winkelieraanhuis.nl en kies uw winkelier.