Voorkom woninginbraak met subsidie

28 december 2011 06:00

ALMERE - Voor Almeerders met een koopwoning is het nog mogelijk om een subsidie voor preventiemaatregelen tegen woninginbraak aan te vragen. Sinds 1 maart 2011 hebben al ruim 350 huiseigenaren gebruik gemaakt van deze aantrekkelijke subsidieregeling. Ook in 2012 blijft het mogelijk om subsidie aan te vragen.


Als aan de voorwaarden van de subsidieregeling voldaan is, kan 50 procent van de gemaakte kosten voor preventiemaatregelen tegen woninginbraak gedeclareerd worden bij de gemeente tot een maximum van 400 euro per woning. Daarnaast ontvangen de woningeigenaren van de gemeente een spuitbusje met de zogenaamde SDNA markeerset. Hiermee kunnen kostbare spullen onzichtbaar gemerkt worden. De beschikbare gelden zijn niet onbeperkt. Als het budget op is, kan er helaas geen subsidie meer worden verstrekt.
Met de subsidie wil de gemeente het aantal woninginbraken in Almere verminderen. Uit onderzoek blijkt dat de kans op een geslaagde inbraak 90 procent kleiner wordt met het aanbrengen van onder meer goed hang- en sluitwerk en verlichting bij voor- en achterdeur volgens de richtlijnen van het Keurmerk Veilig Wonen.
Almeerders die in aanmerkingen willen komen voor de subsidie, dienen dit expliciet aan te geven bij Veiligheidszorg Almere of bij één van de zes PKVW-erkende installatiebedrijven in Almere aan wie zij advies vragen. De subsidieregeling is te vinden op de website www.veiligalmere.nl of www.almere.nl/subsidiebureau.