Voorlezen is altijd leuk

15 september 2010 05:00

TUSSEN DE VAARTEN - Wethouder Peeters heeft in het kader van de Week van de Speelzaal de kinderen van speelzaal Kleinduimpje aan de Marc Chagallweg 4 voorgelezen. Hij opende afgelopen maandag 13 september de week waarin de speelzalen in het zonnetje worden gezet. Ook deze week is het de Week van de Kinderopvang én op donderdag 16 september de Dag van de Leidster.


Speelzaal Kleinduimpje is één van de 38 speelzalen van De Schoor en is gevestigd in brede school De Compositie. D66-wethouder Rene Peeters, onder andere verantwoordelijk voor jeugd en onderwijs in de stad, las de kinderen van de 3-plusgroep van Kleinduimpje én een aantal kinderen van de naastgelegen kinderopvang Uk voor uit het prentenboek 'De paraplu' van Ingrid en Dieter Schubert. Carla Pol, teamleider Speelzaalwerk van De Schoor: "Dat is een boek zonder tekst, alleen mooie prenten over een hondje die een reis maakt met een rode paraplu. De kinderen kennen het boek al, we hebben het meerdere keren 'voorgelezen'. Maar het is leuk om te zien dat de kinderen er altijd een ander verhaal van maken. Dat verwachten we ook van de wethouder. Hiermee deden we een appèl op zijn creativiteit en dat is gelukt! Om het voor de kinderen nog leuker te maken, had Peeters net als in het boek een rode paraplu meegenomen."
Kleinduimpje is gevestigd in de brede school, waar ook Uk kinderopvang gevestigd is. Er is een nauwe samenwerking tussen de speelzaal en de kinderdagverblijven. Pol: "Twee dagdelen per week komen acht kinderen van Uk bij Kleinduimpje om gezamenlijk de 'startblokkenmethode' neer te zetten (een pedagogisch plan waarbij brede ontwikkeling van een kind centraal staat, red). Dit is echt een brede schoolactiviteit om de kinderen en de leidsters dichter bij elkaar te brengen. Dat is heel leuk. En dat wilden we graag laten zien aan de wethouder."
IN KADER

Gratis inschrijven op 'Schoorspeelzalen'

Ouders die hun peuter willen inschrijven voor de speelzaal kunnen dit deze week nog gratis doen. Normaliter bedragen de kosten voor inschrijving 10 euro. Afhankelijk van de keuze van de speelzaal en leeftijd van de peuter is een snelle plaatsing mogelijk. Adressen en openingstijden zijn te vinden op www.deschoor.nl in de rubriek 'peuters en kleuters'.