Voorlichtingsavond SamenLoop voor Hoop

11 januari 2012 06:00

PARKWIJK - Op stadslandgoed Se Kemphaan vindt 2 en 3 juni de SamenLoop voor Hoop 2012 plaats van KWF Kankerbestrijding. Dit is een 24-uurs wandelevenement in estafettevorm. Woensdag 11 januari is er een voorlichtingsavond in het Parkhuys voor Almeerders die met een team mee willen doen.


De avond begint om 19.30 uur en is met name gericht op (ex)kankerpatiënten en hun naasten. Immers, de (ex)kankerpatiënten (de survivors) zijn de eregasten van het evenement. Zij worden tijdens de SamenLoop in het zonnetje gezet. Survivor Saskia Silberman nam deel aan de eerste twee edities van de SamenLoop in Almere en zal vertellen wat haar ertoe heeft bewogen om mee te doen en hoe zij de deelname aan het evenement heeft ervaren. De avond in het Parkhuys duurt tot uiterlijk 21.30 uur.
Iedereen kan meedoen aan de SamenLoop. Deelnemers lopen naar eigen vermogen, of dan nu 10 minuten is of een paar uur. Ook het Parkhuys zelf doet mee met enkele teams en survivors.
Tijdens de voorlichtingsavond is het mogelijk om direct voor de loopt in te schrijven. Daarnaast wordt er uitgebreide informatie gegeven over de Kaarsen van Hoop die langs de wandelroute komen te staan ter nagedachtenis of om mensen een hart onder de riem te steken. Op speciale kaarsenzakken kunnen teksten worden geschreven.
Het Parkhuys is te vinden aan de Bunuellaan 1. Meer informatie is te vinden op www.samenloopvoorhoop.nl/almere of www.parkhuysalmere.nl.