Voorproefje op open avondMaartje Verheul lanceert e-gaming op Echnaton

30 januari 2010 15:09

STEDENWIJK - Badmintonspeelster Maartje Verheul geeft op maandag 1 februari het startsein voor een nieuwe sportactiviteit in de pauze: e-gaming. Onder leiding van combinatiefunctionaris en oud-leerling Kenny van Kampen kunnen leerlingen van Echnaton dagelijks sporten via de Wii.


"Het is algemeen bekend dat jongeren tegenwoordig vele uren per dag computeren", aldus een enthousiaste Kenny. "Daarom zetten wij op Echnaton de populaire Nintendo Wii Sports in om kinderen te laten bewegen tijdens het gamen."
Echnaton heeft als sportactieve school de visie dat sport onmisbaar is in het onderwijs. Met een gezonde levensstijl en een goede dosis beweging, voel je je prettiger en gaat het leren makkelijker. Daarom bedacht de school de sport- en topsportklassen en het Highschool-model. Met deze laatste variant krijgen kinderen vier uur training of les in hun favoriete sport. De Highschool is er voor voetbal, tennis, hockey, dance, basketbal en volleybal.
Op de open avond van vrijdag 29 januari kunnen ouders en kinderen het e-gamen uitproberen. Aanvang: 19.30 uur. Meer informatie over Echnaton: www.echnaton.nl.