Voorronde 6 tegen 6 Schoolstraatvoetbaltoernooi op Cruyff Court

04 februari 2009 08:00

ALMERE - De gemeente Almere en Almere Buiten Sport organiseren op woensdag 11 februari in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation de voorronde van het 'Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6'. Dit wordt gehouden op het Cruyff Court in Almere Buiten.


Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 is hét schoolstraatvoetbaltoernooi voor jongens en meisjes uit groep 7 en 8 van het reguliere basisonderwijs. Op initiatief van de Johan Cruyff Foundation wordt dit toernooi, dat voorheen bekend stond als het Schoolstraatvoetbal Kampioenschap, voor de derde keer op de Cruyff Courts door heel Nederland georganiseerd. Veertien basisscholen strijden om een plekje bij de regiofinales, waarvan vijf scholen uit Almere Buiten komen.
De winnaars bij de jongens en meisjes komen terug in het voorjaar van 2009 bij de Regiofinales. De winnaars van deze toernooien plaatsen zich uiteindelijk voor de Finale in Amsterdam waar wordt gestreden om de titel 'Cruyff Court Kampioen 6 vs 6 van Nederland 2009'.

Fair Play Award

Sportiviteit en samenspelen zijn belangrijker dan winnen. Daarom wordt bij iedere voorronde de Fair Play Award uitgereikt. Het team dat zich het sportiefst gedraagt op en buiten het veld wint deze prijs. Het Cruyff Court is te vinden aan de Wipmolenweg in Almere Buiten.