Vragen VVD over aanhoudend lerarentekort Almere

01 april 2021 15:50

ALMERE – De VVD-fractie Almere is bezorgd over het aanhoudende lerarentekort in de stad. De partij heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college.

De partij raakte getriggerd door het artikel in deze krant over de gepensioneerde docent die zijn diensten tevergeefs aanbood bij twee schoolbesturen in de stad. De VVD is benieuwd of het college vaker dit soort signalen ontvangt en of het college tevreden is met de inzet van Almeerse schoolbesturen. Ook wil de partij weten over meer gevallen bekend zijn waarbij gekwalificeerd personeel tussen wal en schip valt.

Actieplannen

De actieplannen Lerarentekort Almere (april 2020) en Leraren voor Almere (september 2020) moesten meer leerkrachten naar Almere trekken. De VVD wil weten hoe tevreden het college over de voortgang van beide plannen is en over de besteding van het geld dat het Rijk hiervoor beschikbaar heeft gesteld. 'Hoeveel heeft de inzet tegen de bestrijding van het lerarentekort opgeleverd – hoeveel zijinstromers zijn er, worden deze naar mening van het college voldoende begeleid, hoe gaat het college en/of de schoolbesturen om met terugkeerders, etc. - en bent u daar tevreden mee?', zo vraagt raadslid Koen Bokhorst namens de partij.