Vriendschapsbankje voor jubilerende basisschool De Windwijzer

27 november 2019 00:00

Door Petra Onderwater

NOORDERPLASSEN – Basisschool De Windwijzer aan het Kraaiennest bestaat 15 jaar en dat wordt gevierd. Ter ere van het jubileum werd onlangs een vriendschapsbankje onthuld op het schoolplein. Een initiatief van twee betrokken moeders waarmee kinderen op een laagdrempelige manier kunnen laten zien dat zij wel wat gezelschap kunnen gebruiken.

"Als kinderen zich niet fijn of eenzaam voelen, gepest of buitengesloten geworden, of om wat voor reden dan ook niet lekker in hun vel zitten, kunnen zij plaatsnemen op dit bankje", vertellen initiatiefneemsters Annemarie Uijterwaal en Laura Quartel. "Andere kinderen kunnen dit signaleren en hun steun, vriendschap en gezelschap aanbieden."

Cadeautje

Een jaar lang zijn de twee moeders bezig geweest om dit cadeautje voor de school te realiseren. "We hadden een soortgelijk project in Almere op Facebook voorbij zien komen en we vonden dit ook echt iets voor onze school. We hebben gesprekken gevoerd met de wijkregisseur en de schooldirectie, die erg enthousiast waren over ons plan. De gemeente heeft de kosten voor haar rekening genomen, zodat de geplande inzamelingsactie niet nodig was."

Mooie momenten

Annemarie en Laura gingen op zoek naar het perfecte bankje, dat vervolgens door de leerlingen van de school met mozaïeksteentjes is beplakt. "Wekenlang hebben de kinderen letterlijk hun steentje bijgedragen, zodat het bankje ook écht van hen is. Tijdens de kanjertrainingen op school kan de achterliggende gedachte van het bankje worden besproken, maar natuurlijk mag er ook gewoon op worden gespeeld of gezeten."

De intiatiefneemsters zijn trots op het eindresultaat. "We hopen dat er mooie vriendschappen zullen opbloeien door dit bankje en dat kinderen mooie momenten op het bankje mogen krijgen. Ook hopen wij andere ouders of scholen hiermee te inspireren."

Het vriendschapsbankje voor de kinderen van De Windwijzer. (Foto: aangeleverd)

Gerelateerd

Almeerse  Banen
Kringloop